Skip to the content

Elektroål

Elektroål (Gymnotiformes sp. - South American knifefish)

Helt elektisk

Den elektrisk ål har fået sit navn efter dens helt specielle evne til at udsende elektrisk strøm til omgivelserne. En voksen elektrisk ål er i stand til af afgive et stød på op til 650 volt! Hvilket er nok til at lamme et voksent menneske, så det vil have svært ved at svømme.

De elektriske evner bruger den, når den skal finde og dræbe byttedyr og forsvare sig. Den elektriske strøm kan nemlig lamme byttedyret eller fjenden og dermed henholdsvis gøre det let at fange eller fjerne en fare. 

Den elektriske ål er elendig til at se, og den lever i mudrede og mørke floder, vandhuller og søer. I stedet for synet bruger den derfor også de elektriske signaler til at til at orientere sig med. Faktisk er dens elektriske strøm så fin følende, at den kan bruge den til at finde sig en mage med.

Gællerne hos den elektriske ål er meget svagt udviklede. Den optager i stedet for ilt i blodet over en særlig slimoverflade, som den har i munden. Det betyder, at den flere gange i timen må op til overfladen for at sluge luft og dermed optage ilt.

I yngelperioden bygger hannen en rede af spyt, som hunnen lægger sine æg i. Her klækker æggene, og faderen passer på afkommet den første tid.

Levested: Sydamerika.

Føde: Småfisk, krebs og andre smådyr.

Unger: 1200 unger.

Alder: 10-20 år.

Størrelse: 2,4 meter lang.

Ferie for børn i

Jesperhus

Hvis du leder efter et sandt ferieparadis for store og små, så book din næste ferie hos Jesperhus. Mange vellykkede sæsoner har klædt os på til at give børnefamilier en oplevelse, de sent glemmer.