Skip to the content

Amherst fasan

Amherst fasan (Chrysolophus amherstiae - Lady amherst pheasant)

Sover i træerne

Amherst fasanen lever naturligt i Himalayabjergene på bjergskråninger. Her findes den i 3-6 km højde i områder med busk- og bambus-bevoksning. De kan både leve alene, i par og i flok.

Om dagen færdes fuglene på jorden, hvor de finder føde og har deres reder. Natten tilbringer de til gengæld i træerne, hvor de sover. I en kombination af flyvning og klatring finder de lidt tunge fugle sig en god solid gren, hvor de kan være i sikkerhed for rovdyr. 

Der er meget stor forskel på hanner og hunner, hvor hannen er iøjnefaldende smuk og farvestrålende. Hunnen er brunlig og falder let ind i skovbundens omgivelser. Den brune farve kamuflerer hunnen og giver god beskyttelse mod rovdyr, hvilket er rigtig smart, når hun skal passe på sine unger, som også er brunlige til de er ca. ½ år.

Levested: Tibet, Kina og Myanmar

Føde: Korn, frø, insekter, larver, blade

Unger: 6-12 æg

Alder: 10-15 år

Størrelse: 130-170 cm

Vægt: 750-1000 g 

Ferie for børn i

Jesperhus

Hvis du leder efter et sandt ferieparadis for store og små, så book din næste ferie hos Jesperhus. Mange vellykkede sæsoner har klædt os på til at give børnefamilier en oplevelse, de sent glemmer.