Skip to the content

Hjelmperlehøne

Hjelmperlehøne (Numida meleagris - Helmeted Guineafowl)

Logik for perlehøns

Hjelmperlehønen har fået navn efter den smukke, perlemønstrede fjerdragt og den pudsige hjelm-agtige hudfold, fuglen har på hovedet.

Udtrykket ”Logik for perlehøns” dukkede op i det danske sprog i løbet af 1980’erne og bruges ”om noget der er yderst let at forstå”. Perlehønen er nu ikke specielt uintelligent, men det forholdsvis lille hoved og deres skræppende adfærd kan være årsag til, at netop denne art har givet navn til udtrykket.

Hjelmperlehønen er en aktiv hønsefugl, der bruger det meste af dagen på at gå og skrabe i jorden og lede efter føde. I løbet af en dag kan perlehønen gå op til 10 km! Perlehønen kan også flyve, men ikke særlig godt. Den gemmer sin rede i krat og buskadser, og hunnen lægger som regel 6-12 æg i sin rede. Kyllingens vinger vokser hurtigt, og den er i stand til at flyve i sikkerhed for natten oppe i træerne, allerede når den er en uge gammel.

Hjelmperlehønen stammer oprindeligt fra Guinea i Vestafrika, hvor den lever i skove. Den er dog ret temperaturtolerant og er derfor spredt over det meste af verden som pryd- og jagtfugl og som slagtefjerkræ.   

Levested: Vestafrika.

Føde: Smådyr, planter og frugt.

Unger: 6-12 æg.

Højde: 53-63 cm.

Vægt: 1150-1600 g.

Ferie for børn i

Jesperhus

Hvis du leder efter et sandt ferieparadis for store og små, så book din næste ferie hos Jesperhus. Mange vellykkede sæsoner har klædt os på til at give børnefamilier en oplevelse, de sent glemmer.