Skip to the content

Moluk kakadue

Moluk kakadue (Cacatua moluccensis - Salmon-crested cockatoo)

Fuld af udtryk

Moluk kakaduen lever i lavlandsskove på de sydlige Molukker og i det østlige Indonesien. De lever i naturen typisk i flokke på mere end 20 individer.

Kakaduen er let at kende på det korte, buede næb og den fremtrædende fjerkam, den kan rejse på hovedet. Den letbevægelige fjerkam er et helt specielt kendetegn for kakaduer.

Moluk kakaduen er meget intelligent og følsom, og den har stor brug for socialkontakt for at trives. Den specielle fjerkam bruger fuglen ivrigt, når den kommunikerer med omgivelserne. Hvis Moluk kakaduen for eksempel føler sig truet, kan den pludselig løfte kammen, så den ellers skjulte rød-orange fjer, kommer til syne. Det kan virke overvældende, og på den måde kan Moluk kakaduen skræmme en fjende. Ved at variere fjerkammens bevægelser kan Moluk kakaduen også signalere for eksempel begejstring, vrede og nysgerrighed.

Moluk kakaduen er i det hele taget en mester i at udtrykke sig, og så har den ovenikøbet en af verdens højeste kald. Et kald, der er målt op til 129 decibel!

Hannen og hunnen ligner hinanden, men hunnen er i gennemsnit lidt større end hannen. Kakaduer danner par for livet, og begge køn hjælper til med at passe afkommet.

Levested: 

Føde: 

Unger:

Alder

Størrelse: 

Vægt

Liste: I

Ferie for børn i

Jesperhus

Hvis du leder efter et sandt ferieparadis for store og små, så book din næste ferie hos Jesperhus. Mange vellykkede sæsoner har klædt os på til at give børnefamilier en oplevelse, de sent glemmer.