Skip to the content

Dværghjort

Dværghjort (Tragulus javanicus) - Javan Chevrotain

Snyde-hjort med hugtænder

Det er ret let at se, hvorfor Dværghjorten har fået sit navn. De lange tynde ben, den lysebrune pels og uanseelige hale, det forholdsvis lille hoved på en kort hals giver tydeligvis det lille dyr en række fællestræk med hjorte. Men Dværghjorten er slet ikke i familie med hjorte! Et tydeligt tegn på det ses især hos hannen, som i stedet for gevir på hovedet har store, lange, krumme hjørnetænder i overmunden. Dværghjorten er derfor faktisk mere i familie med kameler og svin end med hjorte!

Dværghjorten findes så vidt man ved kun på Java i Indonesien, men det er meget lidt, man kender til artens udbredelse. Dværghjorten lever nemlig i tropiske skovområder, hvor den om dagen opholder sig i den tætte beplantning i skovbunden. Her laver den stier og tunneler igennem den tætte vegetation, så den kan holde sig skjult for rovdyr.

Om natten er Dværghjorten mest aktiv. Her er de særligt store og veludviklede øjne en tilpasning til mørket, som gør dyret i stand til at få mest muligt ud af det svage lys, der findes om natten. Dværghjorte lever det meste af tiden alene, og hanner og hunner opsøger kun hinanden i parringstiden, som er lige efter, at hunnen har født. Dværghjorte-ungen er ved fødslen på størrelse med en stor mus, og den er på benene og aktiv lige fra fødslen.

Levested: Indonesien

Føde: Blade, græsser, blomster og frugt

Unger: 1 unge

Alder: 10-12 år

Størrelse: 45-55 cm.

Vægt: 1500-2500 g.

Ferie for børn i

Jesperhus

Hvis du leder efter et sandt ferieparadis for store og små, så book din næste ferie hos Jesperhus. Mange vellykkede sæsoner har klædt os på til at give børnefamilier en oplevelse, de sent glemmer.