Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få gode tilbud, spændende nyheder og arrangementer, direkte i din indbakke.
Historien bag Jesperhus
En sød historie om drengen med astma og den flotte frugthave
Historien bag Jesperhus
Imellem alle de store reklamer, salgsrekorder og udsolgte shows kan man godt glemme, at Jesperhus i bund og grund ikke er andet end et godt, gammeldags familieforetagende. For har man sagt Jesperhus, har man også sagt Overgaard. Og sådan har det været længe før, der var tænkt på et ferieresort.
Jesperhus bliver til
Hvor begynder man historien om Jesperhus? Er det, da Niels Overgaard køber sin fars gård i 1950 for at starte et stort frugtanlæg, hvor Blomsterparken i dag står? Eller er det, da Niels og konen Edith får deres første søn, som senere skulle lægge navn til det store resort? Lad os spole lidt frem i tiden og starte med et host - et dybt og foruroligende et af slagsen, der blev efterfulgt af en række gisp. Ejermanden var Niels og Ediths lille søn, Jesper, og de reagerede, som alle forældre ville gøre: De smed alt, hvad de havde i hænderne, og tog straks til lægen.
Lægen kunne fortælle dem, at Jesper led af astma, og at det næsten 100 år gamle stuehus var meget dårligt for hans helbred. Så Niels og Edith tog en drastisk beslutning. De forlod det nykøbte familiehus og begyndte i stedet at bygge en splinterny drømmebolig på toppen af Legind Bjerge, hvor luften var bedre for Jesper. Og da det store hus stod færdigbygget, blev det navngivet efter personen, som var grunden til initiativet. Og sådan blev navnet “Jesperhus” brugt for første gang.
Familien og blomsterne gror
De følgende år var der udvikling i Jesperhus. Mens familien voksede med tre sønner, flyttede endnu flere mennesker ind og ud af Jesperhus, der også blev brugt som motel. Der blev anlagt en lille souvenirbutik, Storkereden, alt imens Niels’ store kærlighed til blomster gjorde, at haven bag ved huset blev ved og ved med at vokse sig større på alverdens kreative måder.
Faktisk begyndte haven at tage så imponerende form, at Niels og Edith ofte opdagede folk, der havde sneget sig ind i haven for at opleve de mange blomster. Og det gav dem en idé til at udvide deres motel-, souvenir- og frugtsælgerforetagende. Idéen førte til et vigtigt skridt for familien Overgaard og øen Mors: “Jesperhus” blev i 1966 officielt udvidet til “Jesperhus Blomsterpark” - en oplevelseshave, der var værd at betale for at se. Og det viste sig at være en smart beslutning. Allerede første år kom der hele 44.000 besøgende til den nye park, der bragte alverdens farverige blomster til den lille plet i Nordjylland. Og derfra udviklede Jesperhus sig til, hvad det er i dag.
Overgaardernes store arv
Niels Overgaards vision om en park i konstant udvikling lever stadig videre med hans børn, børnebørn og endda oldebørn. 10 år efter parkens åbning indviedes campingpladsen, der dermed forvandlede Blomsterparken til et resort. Og siden da er det gået hurtigt. Gennem flere år drev tre af Niels og Ediths sønner - Peter, Jesper og Karsten - mens den sidste søn, Ole, også havde et stort aktiv i Parken - ja, selv hustruerne havde viet deres liv til Jesperhus. Og den næste generation er allerede i gang. Viral marketing, grafisk design, salg og budget er nogle af de ting, som Niels’ børnebørn i stigende grad varetager. Vi tør derfor godt garantere, at Jesperhus kommer til at leve videre med familien Overgaard og udvikle sig mange, mange år endnu. Og vi håber, at I alle vil blive ved med at besøge os og tage del i eventyret.
Nye tiltag gennem årene
1966: Blomsterpark
1976: Feriecenter, campingplads, svømmehal
1988: Fritflyvningshal
1989: Sommerfugleland
1990: Terrarium
1993: Udendørs vandland
1994: Bowlingcenter
1998: Piratland og krokodilleanlæg
1999: Varananlæg, aber og tropeinformation
2000: “Blæksprutten” i vandland
2001: Junglecafe, Free Drop vandrutschebane, 14 A-hytter
2002: Sanseallé
2003: Krokodilleracer, rosenafdeling, 21 A-hytter
2004: HC Andersens Eventyrhave, Café Klodshans
2005: Indendørs legeland, inspirationshave
2006: Udvidelse af servicehus på camping, Golf Driving Range
2007: 4D-Biograf, opgradering af 40 alm. hytter til luksushytter, 10 Feriehuse, udvidelse af servicehus på camping, golfbane.
2008: Centralbooking, frokostrum, søndagskoncerter
2009: Jungledyret Hugo, søndagskoncerter, kænguruanlæg
2010: Renovering af køkkener i to servicebygninger
2011: Jungledyret Hugoland, Renovering af servicebygning, NatZoo
2012: Samarbejde med "Martin og Ketil"
2013: Jesperhus Junglezoo
2014: Piratkro Show, renovering af købmand
2015: Hugos Junglehytter
2016: Ingen nyheder
2017: Hugos Legehytter
2018: Hugos Badeland
2019: Zik og Zaks Abeland. Nye pirathytter og pirathuse.
2020: 20 nye Hugotelte, halmballelabyrint.
2021: Dinos Junglesti og 4 nye Pirathuse og 10 Hugotelte.
2022: 8 nye Pirathuse, Træls Tårn, Radio Jesperhus.
2023: 4 nye Pirathuse, 8 Dino Camping, 6 Pirattønder, Parkhuset, Dinos Minigolf, Rødspætte & Romkugles Skattejagt i 4D bio, tematisering af Piratland.
Hos Jesperhus har vi altid masser af aktiviteter for alle aldre og interesser. Se aktivitetsplanen og find noget der passer lige til jer.
Ferie for børn i
Jesperhus
Hvis du leder efter et sandt ferieparadis for store og små, så book din næste ferie hos Jesperhus. Mange vellykkede sæsoner har klædt os på til at give børnefamilier en oplevelse, de sent glemmer.