Roedhalet Kaempegurami 1

Rødhalet kæmpegurami

Kan leve uden vand

 

Rødhalet kæmpegurami kommer fra Sydøstasien, hvor den lever i fersk- og brakvand i søer, floder, sumpe og oversvømmede skovområder. Steder hvor iltforholdene tit kan være dårlige. Ud over gællerne har den derfor et ekstra åndedrætsorgan, som kaldes en ”labyrint”.

”Labyrinten” sidder ovenover gællerne, og fisken kan ved at sluge luft gennem munden få ilt til labyrinten og derfra over i blodet. Rødhalet kæmpegurami kan dermed overleve i iltfattigt vand og sågar helt uden vand i perioder.

Hos Rødhalet kæmpegurami er det hannen, der passer afkommet, når hunnen har lagt æggene. Hannen forbereder familieforøgelsen ved at bygge en stor rede af græs og rødder. Hunnen lægger herefter sine æg i nærheden af reden, og hannen transporterer herefter æggene op i reden. Hannen passer æggene og efterfølgende ungerne alene i 2-3 uger.  

Levested: Sydøstarien.

Føde: Alger, orm, krebsdyr mv.

Unger: Mange tusinde æg.

Størrelse: 50 cm.

 

https://res.cloudinary.com/jesperhus/image/upload/f_auto/media-staging/uc3bfolf/6.png
https://res.cloudinary.com/jesperhus/image/upload/f_auto/media-staging/rzun4yqg/feriecenter_blomsterpark_jesperhus_042_1920px.jpeg

Shows og underholdning

Masser af skønne oplevelser venter under et besøg i blomsterparken. Er du til show med Hugo og vennerne eller er det forlysterne eller blomsterne der trækker?

Læs mere om aktiviteter
https://res.cloudinary.com/jesperhus/image/upload/f_auto/media-staging/bpzfalrz/dinocamp_2023_01_1920px.jpeg
Tilmeld nyhedsbrev

Modtag nyheder og gode tilbud i vores nyhedsbrev.

Tilmeld
https://res.cloudinary.com/jesperhus/image/upload/f_auto/media-staging/0pmjio01/stone-50.png

Jesperhus - ferie for børn og deres forældre

Footer