Skip to the content

Sølv arowana

Sølv arowana (Osteoglossum bicirrhosum - Silver Arowana)

På lur under overfladen

Sølv arowanaen lever i floder nær overfladen. Den lever af de dyr, der falder ned på vandoverfladen, eller også gemmer den sig for pludselig at springe op til 1 meter over vandet for at fange dens bytte i luften eller på en gren! Denne snedige adfærd har givet den kælenavnet ”Vandabe”.

Sølv arowanaen ser ret sur ud med de højt placerede øjne, og mundvigende der vender op ad. Begge dele er en tilpasning til at jage dyr, der befinder sig i vandoverfladen. Dens udseende gør det nemlig let for den både at se og fange dens byttedyr.

Arowanaer har yngelpleje, og det er hannen, der både udruger æggene og passer på ungerne. Når ungerne er kommet ud af æggene, opholder de sig i hans mund indtil de er 7-10 cm lange, og de forlader kun munden, når de skal finde mad. Opholdet i hannens mund er i alt ca. 2 måneder.

Levested: Amazonfloden i Sydamerika.

Føde: Insekter og smådyr, herunder småfugle.

Unger: 12-30 æg pr. gydning. 50-250 æg pr. sæson.

Alder: 20-25 år.

Længde: Op til 1,4 m.

Vægt: 40 kg.

Ferie for børn i

Jesperhus

Hvis du leder efter et sandt ferieparadis for store og små, så book din næste ferie hos Jesperhus. Mange vellykkede sæsoner har klædt os på til at give børnefamilier en oplevelse, de sent glemmer.