Arowana 2.jpg

Sølv Arowana

På lur under overfladen

 

Sølv arowanaen lever i floder nær overfladen. Den lever af de dyr, der falder ned på vandoverfladen, eller også gemmer den sig for pludselig at springe op til 1 meter over vandet for at fange dens bytte i luften eller på en gren! Denne snedige adfærd har givet den kælenavnet ”Vandabe”.

Sølv arowanaen ser ret sur ud med de højt placerede øjne, og mundvigende der vender op ad. Begge dele er en tilpasning til at jage dyr, der befinder sig i vandoverfladen. Dens udseende gør det nemlig let for den både at se og fange dens byttedyr.

Arowanaer har yngelpleje, og det er hannen, der både udruger æggene og passer på ungerne. Når ungerne er kommet ud af æggene, opholder de sig i hans mund indtil de er 7-10 cm lange, og de forlader kun munden, når de skal finde mad. Opholdet i hannens mund er i alt ca. 2 måneder.

Levested: Amazonfloden i Sydamerika.

Føde: Insekter og smådyr, herunder småfugle.

Unger: 12-30 æg pr. gydning. 50-250 æg pr. sæson.

Alder: 20-25 år.

Længde: Op til 1,4 m.

Vægt: 40 kg.

 

 

https://res.cloudinary.com/jesperhus/image/upload/f_auto/media-staging/1jcpx5rn/8.png
https://res.cloudinary.com/jesperhus/image/upload/f_auto/media-staging/rzun4yqg/feriecenter_blomsterpark_jesperhus_042_1920px.jpeg

Shows og underholdning

Masser af skønne oplevelser venter under et besøg i blomsterparken. Er du til show med Hugo og vennerne eller er det forlysterne eller blomsterne der trækker?

Læs mere om aktiviteter
https://res.cloudinary.com/jesperhus/image/upload/f_auto/media-staging/bpzfalrz/dinocamp_2023_01_1920px.jpeg
Tilmeld nyhedsbrev

Modtag nyheder og gode tilbud i vores nyhedsbrev.

Tilmeld
https://res.cloudinary.com/jesperhus/image/upload/f_auto/media-staging/0pmjio01/stone-50.png

Jesperhus - ferie for børn og deres forældre

Footer