Skip to the content

Storhovedet sugemalle

Storhovedet sugemalle (Hypostomus plecostomus - Common plece)

Skraldemand

Storhovedet sugemalle er opkaldt efter sit store hoved med den overdimensionerede sugekop-lignende mund. Den store mund gør det muligt for den at klæbe sig fast til en overflade, så den kan holde sig solidt fast og raspe overfladen ren for blandt andet alger og smådyr.

Arten er en meget populær akvariefisk på grund af dens usædvanlige udseende og dens store evne til at spise alger og dermed holde akvariet rent. 

Storhovedet sugemalle er en af ​​mange arter af fisk, der er i stand til at indånde luft. Under normale iltforhold vil arten bruge sine gæller til respiration, men under iltmangel vil den søge til overfladen for at sluge luft. Luften kommer til mavesækken, hvor ilten optages til blodet. Evnen til at optage ilt fra luften skal ses som en tilpasning til at overleve i et vandmiljø med dårlige iltforhold.

Levested: Sydamerika.

Føde: Altædende, alger, vandplanter, krebsdyr.

Unger: 300-400 æg.

Alder: 10-15 år.

Størrelse: 60 cm.

Ferie for børn i

Jesperhus

Hvis du leder efter et sandt ferieparadis for store og små, så book din næste ferie hos Jesperhus. Mange vellykkede sæsoner har klædt os på til at give børnefamilier en oplevelse, de sent glemmer.