Storhovedet Sugemalle 1.jpg

Storhovedet sugemalle

Skraldemand

 

Storhovedet sugemalle er opkaldt efter sit store hoved med den overdimensionerede sugekop-lignende mund. Den store mund gør det muligt for den at klæbe sig fast til en overflade, så den kan holde sig solidt fast og raspe overfladen ren for blandt andet alger og smådyr.

Arten er en meget populær akvariefisk på grund af dens usædvanlige udseende og dens store evne til at spise alger og dermed holde akvariet rent. 

Storhovedet sugemalle er en af ​​mange arter af fisk, der er i stand til at indånde luft. Under normale iltforhold vil arten bruge sine gæller til respiration, men under iltmangel vil den søge til overfladen for at sluge luft. Luften kommer til mavesækken, hvor ilten optages til blodet. Evnen til at optage ilt fra luften skal ses som en tilpasning til at overleve i et vandmiljø med dårlige iltforhold.

Levested: Sydamerika.

Føde: Altædende, alger, vandplanter, krebsdyr.

Unger: 300-400 æg.

Alder: 10-15 år.

Størrelse: 60 cm.

 

https://res.cloudinary.com/jesperhus/image/upload/f_auto/media-staging/1jcpx5rn/8.png
https://res.cloudinary.com/jesperhus/image/upload/f_auto/media-staging/rzun4yqg/feriecenter_blomsterpark_jesperhus_042_1920px.jpeg

Shows og underholdning

Masser af skønne oplevelser venter under et besøg i blomsterparken. Er du til show med Hugo og vennerne eller er det forlysterne eller blomsterne der trækker?

Læs mere om aktiviteter
https://res.cloudinary.com/jesperhus/image/upload/f_auto/media-staging/bpzfalrz/dinocamp_2023_01_1920px.jpeg
Tilmeld nyhedsbrev

Modtag nyheder og gode tilbud i vores nyhedsbrev.

Tilmeld
https://res.cloudinary.com/jesperhus/image/upload/f_auto/media-staging/0pmjio01/stone-50.png

Jesperhus - ferie for børn og deres forældre

Footer