Bali Stær 1.jpg

Balistær

I fare for udryddelse!

 

Balistæren er en endemisk art, hvilket betyder, at arten lever naturligt indenfor et meget begrænset geografisk område. Og her er det altså på Bali. Den begrænsede udbredelse gør, at Balistæren er særlig sårbar overfor udryddelse. Faktisk mener man, at den i 2006 helt var forsvundet fra naturen! Men da mange private holdt Balistæren i fangenskab, blev der løbende sluppet få individer fri. Og nu anslår man, at der er omkring 50 vildtlevende individer tilbage i verden!

Årsagen til artens tilbagegang er primært indfangning med henblik på ulovlig fuglehandel.

Jesperhus indgik i foråret 2019 i det europæiske avlssamarbejde under EAZA og modtog et avlspar fra henholdsvis København Zoo og Berlin Zoo. Dette avlspar passer genetisk godt sammen, og unger fra dette par vil på sigt kunne bidrage til at sikre artens genetiske variation og overlevelse.

Fuglen er meget let at kende på den helt hvide fjerdragt og den blå hud omkring dens øjne. Arten lever vildt i trætoppene i tropiske regnskove, og de kommer kun ned på jorden for at drikke vand. De lever normalt i store flokke, men i ynglesæsonen kan de være ret aggressive overfor hinanden.

Læs mere her: https://www.silentforest.eu/

Levested: Bali.

Føde: Frugt, insekter og bær.

Unger: 2-3 æg.

Alder: 5-15 år.

Længde: 25 cm.

https://res.cloudinary.com/jesperhus/image/upload/f_auto/media-staging/3nfip5mq/3.png
https://res.cloudinary.com/jesperhus/image/upload/f_auto/media-staging/rzun4yqg/feriecenter_blomsterpark_jesperhus_042_1920px.jpeg

Shows og underholdning

Masser af skønne oplevelser venter under et besøg i blomsterparken. Er du til show med Hugo og vennerne eller er det forlysterne eller blomsterne der trækker?

Læs mere om aktiviteter
https://res.cloudinary.com/jesperhus/image/upload/f_auto/media-staging/bpzfalrz/dinocamp_2023_01_1920px.jpeg
Tilmeld nyhedsbrev

Modtag nyheder og gode tilbud i vores nyhedsbrev.

Tilmeld
https://res.cloudinary.com/jesperhus/image/upload/f_auto/media-staging/0pmjio01/stone-50.png

Jesperhus - ferie for børn og deres forældre

Footer