Skip to the content

Balistær

Balistær (Leucopsar rothschildi - Bali starling)

I fare for udryddelse!

Balistæren er en endemisk art, hvilket betyder, at arten lever naturligt indenfor et meget begrænset geografisk område. Og her er det altså på Bali. Den begrænsede udbredelse gør, at Balistæren er særlig sårbar overfor udryddelse. Faktisk mener man, at den i 2006 helt var forsvundet fra naturen! Men da mange private holdt Balistæren i fangenskab, blev der løbende sluppet få individer fri. Og nu anslår man, at der er omkring 50 vildtlevende individer tilbage i verden!

Årsagen til artens tilbagegang er primært indfangning med henblik på ulovlig fuglehandel.

Jesperhus indgik i foråret 2019 i det europæiske avlssamarbejde under EAZA og modtog et avlspar fra henholdsvis København Zoo og Berlin Zoo. Dette avlspar passer genetisk godt sammen, og unger fra dette par vil på sigt kunne bidrage til at sikre artens genetiske variation og overlevelse.

Fuglen er meget let at kende på den helt hvide fjerdragt og den blå hud omkring dens øjne. Arten lever vildt i trætoppene i tropiske regnskove, og de kommer kun ned på jorden for at drikke vand. De lever normalt i store flokke, men i ynglesæsonen kan de være ret aggressive overfor hinanden.

Læs mere her: https://www.silentforest.eu/

Levested: Bali.

Føde: Frugt, insekter og bær.

Unger: 2-3 æg.

Alder: 5-15 år.

Længde: 25 cm.

Liste: I

Ferie for børn i

Jesperhus

Hvis du leder efter et sandt ferieparadis for store og små, så book din næste ferie hos Jesperhus. Mange vellykkede sæsoner har klædt os på til at give børnefamilier en oplevelse, de sent glemmer.