Skip to the content

Berberbulbul

Berberbulbul (Pycnonotus barbatus - The common bulbul)

Hoppende flyver

Berberbulbul er ret almindelig i store dele af Afrika, og fornyeligt er den desuden observeret ynglende i det sydlige Spanien. Den lever i skove og krat men ses også i haver og parker.

Berberbulbul opholder sig normalt i par eller små grupper, og den ses tit siddende i toppen af ​​buske og mindre træer.

Fuglene har en brunlig-grå fjerdragt, som er ens hos hanner og hunner. Almindeligvis danner fuglene par for livet, og hunnen lægger typisk 2-3 æg, to gange på én sæson. Æggene lægger hunnen i en skålformet, ret stiv og tyk-vægget rede, som parret bygger af grene.

Oftest er det udelukkende hunnen, der ligger på reden og ruger i de 12-14 dage, det tager før æggene klækker. Når æggene er klækkede, passer begge forældre ungerne, til de forlader reden.

Berberbulbul er meget aktive og larmende. Og så har de en lidt hoppende måde at flyve på. ”Hopperiet” skyldes, at fuglene i deres flugt veksler mellem at bruge vingerne og stige op i luften for så at folde vingerne ind til kroppen og slappe af.

Levested: Afrika.

Føde: Frugt, nektar, frø og insekter.

Unger: 2-3 æg.

Alder: Op til 11 år.

Længde: Ca. 9-11 cm.

Vægt: 23-60 g.

Gå aldrig glip af noget!

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få gode tilbud, spændende nyheder og arrangementer, direkte i din indbakke.
 

Sjov for alle

Hos Jesperhus har vi altid masser af aktiviteter for alle aldre og interesser. Se aktivitetsplanen og find noget der passer lige til jer.

Jesperhus

Legindvej 30
7900 Nykøbing Mors
Danmark
Tlf. 9670 1400

Ferie for børn i

Jesperhus

Hvis du leder efter et sandt ferieparadis for store og små, så book din næste ferie hos Jesperhus. Mange vellykkede sæsoner har klædt os på til at give børnefamilier en oplevelse, de sent glemmer.