Skip to the content

Blågul ara

Blågul ara (Ara ararauna - Blue and yellow macaw)

Klog, stor, gul og blå

Blågul ara er en af de største papegøjearter i verden, og den er meget let at kende på den knaldgule og -blå farve. Mange indianerstammer i Sydamerika har traditionelt anvendt fjer fra blandt andet Blågul ara som kropsudsmykning ved ceremonielle begivenheder.

Den Blågule ara vurderes ikke at være udryddelsestruet, men som andre araer er den i kraftig tilbagegang på grund af ødelæggelsen af deres levesteder i regnskoven og handlen med eksotiske dyr.

I Jesperhus træner vi vores papegøjer året rundt for at øge deres trivsel. Blågul ara indgår derfor i zooens papegøjeshow, som stimulerer deres naturlige adfærd og nysgerrighed. Papegøjen er nemlig meget klog og lærenem, og den trives derfor rigtig godt med udfordringer.

I naturen ses Blågul ara ofte to og to, og fuglene danner par for livet. Når dyr lever sammen med den samme mage hele livet siger man, at fuglene er "monogame". Hannen og hunnen hjælper hinanden med at passe ungerne. 

Levested: Østpanama og den nordlige del af Sydamerika.

Føde: Frø, nektar, frugt, bladstængler og palmenødder.

Unger: 1-3 æg. Rugetid: 26-28 dage.

Alder: Op til 75 år.

Længde: 80-90 cm.

Vægt: 900-1800 g.

Liste: II

Ferie for børn i

Jesperhus

Hvis du leder efter et sandt ferieparadis for store og små, så book din næste ferie hos Jesperhus. Mange vellykkede sæsoner har klædt os på til at give børnefamilier en oplevelse, de sent glemmer.