Gra Papegoeje 2

Gråpapegøje

Super intelligent

 

Gråpapegøjen lever i naturen i tæt skov i det centrale Afrika, hvor den færdes i flokke, der kun i yngletiden splittes op.

Gråpapegøjer er "monogame", det betyder at de danner par for livet. Hunnen lægger to til tre æg i en hule i et træ, som hun selv ruger ud. I perioden, hvor hunnen ruger æggene ud, sørger hannen for at give hende mad og vand. Når æggene er udklækket, hjælpes hannen og hunnen ad med at passe ungerne.

Arten er i alvorlig fare for udryddelse, og i 2016 blev der indført et globalt stop for al handel med vildtfangne gråpapegøjer. Det er dermed i dag forbudt at handle med vilde gråpapegøjer både globalt og nationalt, med mindre at fuglen allerede er registreret i eje før 2016 eller er opdrættet i fangenskab.

Årsagen til papegøjens tilbagegang er en kombination af blandt andet rydning af dens levesteder og indfangning af dyr til medicinale formål og som kæledyr. Gråpapegøjen har nemlig længe været et meget populært kæledyr på grund af dens høje intelligens, som blandt andet gør den super-god til at imitere mennesketale.

Levested: Afrika.

Føde: Frugt, frø, bær og nødder.

Unger: 2-3 æg.

Alder: 40-50 år.

Højde: 28-38 cm.

Vægt: 400-700 g.

 

https://res.cloudinary.com/jesperhus/image/upload/f_auto/media-staging/pmgbdb2v/5.png
https://res.cloudinary.com/jesperhus/image/upload/f_auto/media-staging/inmp4wth/1.png
https://res.cloudinary.com/jesperhus/image/upload/f_auto/media-staging/rzun4yqg/feriecenter_blomsterpark_jesperhus_042_1920px.jpeg

Shows og underholdning

Masser af skønne oplevelser venter under et besøg i blomsterparken. Er du til show med Hugo og vennerne eller er det forlysterne eller blomsterne der trækker?

Læs mere om aktiviteter
https://res.cloudinary.com/jesperhus/image/upload/f_auto/media-staging/bpzfalrz/dinocamp_2023_01_1920px.jpeg
Tilmeld nyhedsbrev

Modtag nyheder og gode tilbud i vores nyhedsbrev.

Tilmeld
https://res.cloudinary.com/jesperhus/image/upload/f_auto/media-staging/0pmjio01/stone-50.png

Jesperhus - ferie for børn og deres forældre

Footer