Hjelmvagtel Billede

Hjelmvagtel

En fredelig kriger

 

Hos hjelmvagtlen er han og hun meget forskellige af udseende. Og én af de store forskelle er, at hannen bærer en hjelm. Eller det vil sige, at hans meget bemærkelsesværdige dusk af røde fjer på hovedet minder lidt om en krigers hjelm. Men hjelmen fungerer ikke som beskyttelse. I stedet gør den røde fjerdusk hannen særlig attraktiv over for hunnen. Så jo større og mere rød en hjelm han har, jo mere lækker er han.

Hjelmvagtlen er tilpasset et liv i bambusskove og tropiske skovlysninger med tæt vegetation. Her lever de typiske i små flokke, hvor de med fødderne skraber og leder efter føde i skovbunden. Natten tilbringer de i skovens træer, hvor de er beskyttede mod de fleste rovdyr.

I yngletiden bygger hannen en rede i skovbunden af græs og blade. Her lægger hunnen 4-6 æg, som klækker efter en rugeperiode på ca. 3 uger. Når kyllingerne er kommet ud af ægget, er de hurtigt på benene og kan følge deres forældre ud af reden. Både hannen og hunnen hjælper med at passe og finde føde til kyllingerne i deres første levetid.

Levested: Sydøstasien.

Føde: Frø, store frugter, store biller, skovmyrer og små snegle.

Unger: 5-6 æg.

Alder: 7-20 år.

Størrelse: 25 cm.

Vægt: 200-230g.

 

https://res.cloudinary.com/jesperhus/image/upload/f_auto/media-staging/xwzndv1u/11.png
https://res.cloudinary.com/jesperhus/image/upload/f_auto/media-staging/rzun4yqg/feriecenter_blomsterpark_jesperhus_042_1920px.jpeg

Shows og underholdning

Masser af skønne oplevelser venter under et besøg i blomsterparken. Er du til show med Hugo og vennerne eller er det forlysterne eller blomsterne der trækker?

Læs mere om aktiviteter
https://res.cloudinary.com/jesperhus/image/upload/f_auto/media-staging/bpzfalrz/dinocamp_2023_01_1920px.jpeg
Tilmeld nyhedsbrev

Modtag nyheder og gode tilbud i vores nyhedsbrev.

Tilmeld
https://res.cloudinary.com/jesperhus/image/upload/f_auto/media-staging/0pmjio01/stone-50.png

Jesperhus - ferie for børn og deres forældre

Footer