Mandarin And Billede

Mandarin and

En and efter træer

 

Mandarinænder er meget sociale fugle, og uden for ynglesæsonen kan de samles i flokke på op til 60 individer. I ynglesæsonen er de til gengæld meget trofaste, og de danner helst par gennem mange år. I Kina er arten derfor symbol på kærlighed.

Han og hun er meget forskellige hos mandarinanden. Hannen er helt speciel smuk og meget let at kende med det røde næb og brede hvide bånd fra næbet henover øjet. Den har orange-brune bakkenbarter og klart afgrænset mørkebrun fjerdragt på toppen af hovedet. Den liger lidt en smart fyr, der har håret strøget stramt tilbage. Hunnen er ikke så iøjnefaldende med en mere olivengrå fjerdragt.

Selv om mandarinanden har svømmefødder og et karakteristisk fladt andenæb, som begge er særlige tilpasninger til et liv på vand, så finder de tit redepladser flere hundrede meter fra væk. Her bygger de rede i hulrum i træer og meget gerne forholdsvis højt oppe. Her er de nemlig i sikkerhed for de fleste rovdyr.

Hunnen lægger 1 æg om dagen og starter udrugning, når hun har lagt 9-12 æg. Udrugningen tager 28-30 dage, hvor alle æggene klækker indenfor få timer. Når ællingerne er få timer gamle kalder mor-anden på dem, og de kaster sig de mange meter ud i luften. Den lidt halsbrækkende frit-fald-mission er heldigvis ikke så farlig, for de små, lette ællinger er godt beskyttet af deres bløde dun og ringe vægt. Herefter holder ællingerne sig tæt til deres mor, og sammen vandrer de til en sø eller lignende, hvor de kan finde føde.

Ællingerne lærer at flyve efter 40-45 dage, og de er kønsmodne, når de er ca. 1 år. Mandarin-ænder er gode flyvere og kan flyve op til 800 km på en dag!

Levested: Sydøstasien.

Føde: Vandplanter, insekter, snegle, nødder og frø.

Unger: 9-12 æg.

Alder: 10-15 år.

Størrelse: 40-50 cm.

Vægt: 400-500g.

 

https://res.cloudinary.com/jesperhus/image/upload/f_auto/media-staging/uc3bfolf/6.png
https://res.cloudinary.com/jesperhus/image/upload/f_auto/media-staging/rzun4yqg/feriecenter_blomsterpark_jesperhus_042_1920px.jpeg

Shows og underholdning

Masser af skønne oplevelser venter under et besøg i blomsterparken. Er du til show med Hugo og vennerne eller er det forlysterne eller blomsterne der trækker?

Læs mere om aktiviteter
https://res.cloudinary.com/jesperhus/image/upload/f_auto/media-staging/bpzfalrz/dinocamp_2023_01_1920px.jpeg
Tilmeld nyhedsbrev

Modtag nyheder og gode tilbud i vores nyhedsbrev.

Tilmeld
https://res.cloudinary.com/jesperhus/image/upload/f_auto/media-staging/0pmjio01/stone-50.png

Jesperhus - ferie for børn og deres forældre

Footer