Nyguinea ædelpapegøje 2.jpg

Nyguinea ædelpapegøje

Han og hun helt forskellige

 

Hos Nyguinea ædelpapegøje er der meget stor farveforskel på kønnene – og begge køn er meget farverige. Hannen er grøn med røde sider og undervingefjer. Hunnen er rød med blå bug og bryst. Man mener, at den meget store forskel på kønnene skyldes en tilpasning til den helt specielle yngelstrategi, hvor hunnen parrer sig med flere hanner.

I ynglesæsonen finder hunnen et træ med et egnet hulrum til sin rede. Her vil hun i op til 11 måneder holde til ved indgangen og forsvare sit hjem. Hannen derimod vil i samme periode strejfe omkring i skoven i afstande på op til 20 km, hvor han vil søge efter forskellige hunner, som han vil fodre og parre sig med.

Den røde farve hos hunnerne gør dem særligt iøjnefaldende, når de sidder ved redens indgang. Hunnens farve er dermed en tilpasning, der blandt andet sikrer, at de fastboende hunner får føde og bliver parret af de strejfende hanner, der derved let finder dem. Den røde farve gør samtidig hunnen godt kamufleret, når hun ligger på reden i hulens bund, da den røde farve skjuler hende godt i mørket. Hannens grønne farve giver til gengæld god kamuflage overfor rovdyr, når han færdes over store afstande i skovene. 

Arten lever i regnskoven på New Guinea, hvor den spiser frugt og bær.

Levested: Regnskoven på New Guines og de vestlige Papua øer.

Føde: Frugt og grønt.

Unger: 1-2 æg.

Alder: 30-40 år

Længde: 35 cm. 

Vægt: 500 g.

 

https://res.cloudinary.com/jesperhus/image/upload/f_auto/media-staging/uc3bfolf/6.png
https://res.cloudinary.com/jesperhus/image/upload/f_auto/media-staging/inmp4wth/1.png
https://res.cloudinary.com/jesperhus/image/upload/f_auto/media-staging/rzun4yqg/feriecenter_blomsterpark_jesperhus_042_1920px.jpeg

Shows og underholdning

Masser af skønne oplevelser venter under et besøg i blomsterparken. Er du til show med Hugo og vennerne eller er det forlysterne eller blomsterne der trækker?

Læs mere om aktiviteter
https://res.cloudinary.com/jesperhus/image/upload/f_auto/media-staging/bpzfalrz/dinocamp_2023_01_1920px.jpeg
Tilmeld nyhedsbrev

Modtag nyheder og gode tilbud i vores nyhedsbrev.

Tilmeld
https://res.cloudinary.com/jesperhus/image/upload/f_auto/media-staging/0pmjio01/stone-50.png

Jesperhus - ferie for børn og deres forældre

Footer