Skip to the content

Regnbuelori

Regnbuelori (Trichoglossus moluccanus - Australian rainbow lorikeet)

En vigtig bestøver

Når du går omkring i Zoo, og det pludselig føles som om, at en lille jetjager kommer jagende tæt forbi dig, så bliv ikke forskrækket! Det er sikkert bare en Regnbuelorie, der er på farten. Den flyver nemlig hurtigt og kommer gerne helt tæt på.

Regnbuelorien lever naturligt i skove og skovbryn i Australien og Indonesien, hvor vegetationen ikke er alt for tæt. Her lever den blandt andet af pollen og nektar fra blomster. Regnbueloriens tunge er forsynet med fine hår, så indsamling af pollen og nektar går let.

Når fuglen flyver fra blomst til blomst for at spise blomstens nektar, overfører den helt automatisk pollen fra den ene blomst til den anden. Den er derfor en vigtig bestøver af forskellige træer og buske i naturen.

Regnbuelorien tilbringer næsten hele sit liv i træerne og kommer kun ned på jorden for at drikke. Den er en ret selskabelig fugl, der lever og søger føde i store, højrøstede flokke.

Levested: Australien, Indonesion, Ny Kaledonien, Papua, Ny Guinea, Solomonøerne, Timor-Lestre og Vanuatu.

Føde: Pollen, nektar og frugt, men også frø, bær, insekter og insektlarver.

Unger: 2 æg. Rugetid ca. 25 dage.

Alder: 15 år.

Længde: 26 cm. 

Vægt: 100-157 g.

Liste: II

Ferie for børn i

Jesperhus

Hvis du leder efter et sandt ferieparadis for store og små, så book din næste ferie hos Jesperhus. Mange vellykkede sæsoner har klædt os på til at give børnefamilier en oplevelse, de sent glemmer.