Skip to the content

Zebrafinke

Zebrafinke (Taeniopygia gutta - Zebra finch)

Zebrastriber

Zebrafinken kommer fra Australien. Den er en udpræget flokfugl og mange par yngler tæt sammen.

Hos zebrafinken er der tydelig kønsforskel. Et af de sikreste tegn er hannens zebrastriber på halsen under næbbet og kindpletterne. Disse zebrastriber og kindpletter har hunnen ikke.

Zebrafinker er flittige forældre. Ungerne forlader reden i en alder af ca. 3 uger, og mades af deres forældre til de kan klare sig selv, hvilket de kan efter 2-3 uger. Ofte har parret i mellemtiden lagt et nyt kuld æg, som de ruger på samtidig!

Levested: Autralien

Føde: Frø, frugt, grønt.

Unger: 4-7 æg. Rugetid: 12-14 dage.

Alder: 5-9 år

Længde: 10 cm.

Vægt: 13 cm.

Ferie for børn i

Jesperhus

Hvis du leder efter et sandt ferieparadis for store og små, så book din næste ferie hos Jesperhus. Mange vellykkede sæsoner har klædt os på til at give børnefamilier en oplevelse, de sent glemmer.