Skip to the content

Gul- og Rødøret terrapin

Gul- og Rødøret terrapin (Trachemys scripta scripta - yellow-belled slider/Trachemys scripta elegans - Redeared terrapin)

Levende fossiler

Gul- og Rødøret terrapin er en forholdsvis lille vandlevende skildpadde, der oprindeligt stammer fra den sydlige og centrale del af Nordamerika, hvor de lever i små søer og vandhuller.

Ofte kaldes skildpadder for ”levende fossiler”, fordi de igennem millioner af år stort set ikke har ændret udseende eller kropsbygning.

Siden 1980’erne har man kunnet se forskellige arter af terrapiner i den danske natur og i parksøer, hvor deres ejere ulovligt har sat dem ud, når de var blevet trætte af dem som kæledyr. Terrapinere er i stand til at overvintre nedgravet i dynd under vand - også når der er frost og is, da de er i stand til at går i dvale. Det er dog for koldt til, at de kan yngle her i landet.

Jesperhus Zoo har en aftale med Miljøstyrelsen om at være modtagestation for terrapiner, som er en invasiv art.

Levested: Nordamerika.

Føde: Planter, insekter, haletudser, fisk, snegle, rejer.

Unger: 6-10 æg pr. kuld.

Rugetid: 60-80 dage.

Alder: 20-30 år.

Længde: Hanner 20 cm. Hunner 28 cm.

Vægt: 2 kg.

Ferie for børn i

Jesperhus

Hvis du leder efter et sandt ferieparadis for store og små, så book din næste ferie hos Jesperhus. Mange vellykkede sæsoner har klædt os på til at give børnefamilier en oplevelse, de sent glemmer.