Skip to the content

Leopardskildpadde

Leopardskildpadde (Stigmochelys pardalis)

En langsom "leopard"

Leopardskildpadden lever i naturen på savannen i det centrale og sydøstlige Afrika. Her er den mest aktiv tidligt om morgenen, og lige inden solen går ned, når temperaturen er mest moderat. De søger beskyttelse for solen på den varmeste tid på dagen, og de sover tidligt om aftenen for at undgå kulde.

Når Leopardskildpadden er vågen, bruger den størstedelen af tiden på at æde. Som andre skildpadder har Leopardskildpadden ingen ydre ører og generelt en meget dårlig hørelse. Den kan til gengæld føle svage vibrationer fra for eksempel bevægelse på jorden. Denne seismiske evne sidder i hele dyrets kropsopbygning, og hjælper den med at være opmærksom på aktivitet i dens omgivelser. Skildpadden har også en rigtig god lugtesans, som den især bruger, når den skal finde mad. Skildpadder har ingen tænder, men de bider og river i deres føde med deres hårde, skarpe, næblignende mund, så føden får en størrelse, så det kan synkes.

Leopardskildpaddens topfart er ca. 0,5 km/timen, hvor Leopardens tophastighed er målt til ca. 60 km/timen. Så det er ikke hurtigheden, de to arter har tilfælles, men nærmere de fine gul-sorte aftegninger på henholdsvis skjold og pels.

Levested: Central- og Sydøstafrika.

Unger: Græs, blade, frugt, kaktus.

Æg: 5-30 æg.

Alder: 80-100 år .

Længde: 70 cm. (op til 2 meter)

Vægt: 40 kg.

Gå aldrig glip af noget!

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få gode tilbud, spændende nyheder og arrangementer, direkte i din indbakke.
 

Sjov for alle

Hos Jesperhus har vi altid masser af aktiviteter for alle aldre og interesser. Se aktivitetsplanen og find noget der passer lige til jer.

Jesperhus

Legindvej 30
7900 Nykøbing Mors
Danmark
Tlf. 9670 1400

Ferie for børn i

Jesperhus

Hvis du leder efter et sandt ferieparadis for store og små, så book din næste ferie hos Jesperhus. Mange vellykkede sæsoner har klædt os på til at give børnefamilier en oplevelse, de sent glemmer.