Leopard Skildpadde 1

Leopardskildpadde

En langsom "leopard"

 

Leopardskildpadden lever i naturen på savannen i det centrale og sydøstlige Afrika. Her er den mest aktiv tidligt om morgenen, og lige inden solen går ned, når temperaturen er mest moderat. De søger beskyttelse for solen på den varmeste tid på dagen, og de sover tidligt om aftenen for at undgå kulde.

Når Leopardskildpadden er vågen, bruger den størstedelen af tiden på at æde. Som andre skildpadder har Leopardskildpadden ingen ydre ører og generelt en meget dårlig hørelse. Den kan til gengæld føle svage vibrationer fra for eksempel bevægelse på jorden. Denne seismiske evne sidder i hele dyrets kropsopbygning, og hjælper den med at være opmærksom på aktivitet i dens omgivelser. Skildpadden har også en rigtig god lugtesans, som den især bruger, når den skal finde mad. Skildpadder har ingen tænder, men de bider og river i deres føde med deres hårde, skarpe, næblignende mund, så føden får en størrelse, så det kan synkes.

Leopardskildpaddens topfart er ca. 0,5 km/timen, hvor Leopardens tophastighed er målt til ca. 60 km/timen. Så det er ikke hurtigheden, de to arter har tilfælles, men nærmere de fine gul-sorte aftegninger på henholdsvis skjold og pels.

Levested: Central- og Sydøstafrika.

Unger: Græs, blade, frugt, kaktus.

Æg: 5-30 æg.

Alder: 80-100 år .

Længde: 70 cm. (op til 2 meter)

Vægt: 40 kg.

 

https://res.cloudinary.com/jesperhus/image/upload/f_auto/media-staging/rzun4yqg/feriecenter_blomsterpark_jesperhus_042_1920px.jpeg

Shows og underholdning

Masser af skønne oplevelser venter under et besøg i blomsterparken. Er du til show med Hugo og vennerne eller er det forlysterne eller blomsterne der trækker?

Læs mere om aktiviteter
https://res.cloudinary.com/jesperhus/image/upload/f_auto/media-staging/bpzfalrz/dinocamp_2023_01_1920px.jpeg
Tilmeld nyhedsbrev

Modtag nyheder og gode tilbud i vores nyhedsbrev.

Tilmeld
https://res.cloudinary.com/jesperhus/image/upload/f_auto/media-staging/0pmjio01/stone-50.png

Jesperhus - ferie for børn og deres forældre

Footer