Skægagame 2.JPG

Skægagame

Et skræmmende skæg

 

Skægagamen lever vildt i Australien og har fået sit navn efter det store ”skæg”, den kan vise på halsen lige under dens mund. Men ”skægget” er slet ikke et skæg. Det er i virkeligheden en pigget hudfold, som bare ligner et sort skæg, når den pustes op. Det pludselige store sorte ”skæg” kan virke skræmmende overfor rovdyr, og skægagamen folder derfor typisk hudfolden ud, når den bliver bange. Hannerne bruger også ”skægget”, når de skal charmere hunner eller signalere dominans overfor andre hanner.

Skægagamer bruger også camouflage for at undgå rovdyr. Skægagamen har nemlig en farve, der gør, at det er svært at få øje på den. Farven falder ind i omgivelserne, og deres knudrede, piggede krop bryder desuden deres silhuet, så de er svære at få øje på. SÅ PAS PÅ HVOR DU TRÆDER!

Skægagamer lever typisk mange sammen, og det er almindeligt, at de ligger helt tæt på hinanden både dag og nat og nyder kontakten og varmen. Nogle gange kan man se, at hannerne ”nikker” til hunnerne for at imponere dem, mens unge skægagamer tit ”vinker” langsomt for at vise, at de overgiver sig.  

Levested: Australien.

Føde: Frugt, grønt og insekter.

Unger: 25-30 æg.

Alder: 10-12 år.

Længde: 45-50 cm.

Vægt: 250-500 g.

 

https://res.cloudinary.com/jesperhus/image/upload/f_auto/media-staging/uc3bfolf/6.png
https://res.cloudinary.com/jesperhus/image/upload/f_auto/media-staging/rzun4yqg/feriecenter_blomsterpark_jesperhus_042_1920px.jpeg

Shows og underholdning

Masser af skønne oplevelser venter under et besøg i blomsterparken. Er du til show med Hugo og vennerne eller er det forlysterne eller blomsterne der trækker?

Læs mere om aktiviteter
https://res.cloudinary.com/jesperhus/image/upload/f_auto/media-staging/bpzfalrz/dinocamp_2023_01_1920px.jpeg
Tilmeld nyhedsbrev

Modtag nyheder og gode tilbud i vores nyhedsbrev.

Tilmeld
https://res.cloudinary.com/jesperhus/image/upload/f_auto/media-staging/0pmjio01/stone-50.png

Jesperhus - ferie for børn og deres forældre

Footer