Springtamarin 8.JPG

Springtamarin

Lille og hurtig


Springtamarinen er en nysgerrig og meget hurtig lille abe. I naturen foretrækker Springtamarinen at opholdes sig i regnskovens tætte buskagtige underskov. Og det er den rigtig god til! Kløerne på fingrene gør det let for den at gribe sikkert fat i træernes grene, og den springer nemt 4 m, når den bevæger sig i trætoppene. I træerne sover den, finder sin føde og sin partner.  

Springtamarinen lever i Sydamerika i sociale grupper på 3-11 medlemmer, hvor ældre søskende ofte hjælper med pasning af de nyfødte unger. Der er oftest kun et forældrepar i flokken, og de får typisk kun 1 unge ad gangen. Har forældreparret fået en unge, kan man måske få øje på et lille hoved på ryggen af hunnen. Men man skal se godt efter, for Springtamarinens hurtighed og den lange mørke pels gør, at det er svært at se den.  

Springtamarinen er udryddelsestruet dels på grund af ulovlig indfangning og salg af vilde dyr, og dels fordi dens levesteder forsvinder.

Jesperhus deltager i det europæiske avlsprogram (EEP) for denne truede dyreart. I 2018 var vi derfor i Blackpool Zoo i England for at hente avlshannen, som genetisk passer godt til vores hun.


Levested: Sydamerika.

Føde: Frugt, insekter, smådyr.

Unger: 1 unge.

Alder: 5-10 år.

Størrelse: 22-28 cm. 

Vægt: 500 g. 

 

https://res.cloudinary.com/jesperhus/image/upload/f_auto/media-staging/xwzndv1u/11.png
https://res.cloudinary.com/jesperhus/image/upload/f_auto/media-staging/rzun4yqg/feriecenter_blomsterpark_jesperhus_042_1920px.jpeg

Shows og underholdning

Masser af skønne oplevelser venter under et besøg i blomsterparken. Er du til show med Hugo og vennerne eller er det forlysterne eller blomsterne der trækker?

Læs mere om aktiviteter
https://res.cloudinary.com/jesperhus/image/upload/f_auto/media-staging/bpzfalrz/dinocamp_2023_01_1920px.jpeg
Tilmeld nyhedsbrev

Modtag nyheder og gode tilbud i vores nyhedsbrev.

Tilmeld
https://res.cloudinary.com/jesperhus/image/upload/f_auto/media-staging/0pmjio01/stone-50.png

Jesperhus - ferie for børn og deres forældre

Footer