Skip to the content

Springtamarin

Springtamarin (Callimico goeldii - Goeldi's monkey)

Lille og hurtig

Springtamarinen er en nysgerrig og meget hurtig lille abe. I naturen foretrækker Springtamarinen at opholdes sig i regnskovens tætte buskagtige underskov. Og det er den rigtig god til! Kløerne på fingrene gør det let for den at gribe sikkert fat i træernes grene, og den springer let 4 m, når den bevæger sig i træernes grene. I træerne sover den, finder sin føde og sin partner.  

Springtamarinen lever i Sydamerika i sociale grupper på 3-11 medlemmer, hvor ældre søskende ofte hjælper med pasning af de nyfødte unger. Der er oftest kun et forældrepar i flokken, og de får typisk kun 1 unge ad gangen. Har forældreparret fået en unge, kan man måske få øje på et lille hoved på ryggen af hunnen. Men man skal se godt efter, for Springtamarinens hurtighed og den lange mørke pels gør, at det er svært at se den.  

Springtamarinen er udryddelsestruet dels på grund af ulovlig indfangning og salg af vilde dyr, og dels fordi dens levesteder forsvinder.

Jesperhus deltager i det europæiske avlsprogram (EEP) for denne truede dyreart. I 2018 var vi derfor i Blackpool Zoo i England for at hente avlshannen, som genetisk passer godt til vores hun, som de sidste 2 år har fået unger.

Levested: Sydamerika

Føde: Frugt, insekter, smådyr

Unger: 1 unge

Alder: 5-10 år

Størrelse: 22-28 cm. 

Vægt: 500 g. 

Liste: I

Ferie for børn i

Jesperhus

Hvis du leder efter et sandt ferieparadis for store og små, så book din næste ferie hos Jesperhus. Mange vellykkede sæsoner har klædt os på til at give børnefamilier en oplevelse, de sent glemmer.