Skip to the content

Vari lemur

Vari lemur (Varecia variegata - Ruffed lemur)

Snakkesalige familier

Vari lemurerne er meget snakkesalige og næste hele tiden i snak med hinanden. Når de ”snakker” med hinanden over større afstande, sker det ved høje brøl. Brølene er en tilpasning til et liv i tæt skov, hvor de ikke nødvendigvis kan se hinanden mellem træerne. Så når I hører høje brøl i zoo, er det ret sikkert, at det er vari lemurerne, der snakker med hinanden.

Vari lemurene i vores zoo er ret selskabelige og lægger sig gerne i vejen på stier og trapper netop der, hvor publikum og dyrepasserne tit skal forbi. Og de flytter sig ikke - nej, man må pænt gå udenom eller træde forbi.

Vari lemurerne lever i små familier med far, mor og deres unger. Hunnen har en drægtighedsperiode på ca. 100 dage, og føder sine unger i en rede. Kort efter fødslen bæres ungerne i munden.

Vari lemurer holder den pjuskede pels ren med deres specielle fortænder. Fortænderne har nemlig form som en redekam med lange tænder og mellemrum, som gør, at de kan rede og rense deres pels med munden. Den pjuskede pels holder kroppen varm og giver desuden god beskyttelse mod insektbid.

Vari lemuren er kritisk truet af udryddelse. Den lever nemlig kun på Madagaska og har derfor et meget begrænset naturligt levested. Jesperhus deltager i det europæiske avlsprogram (EEP) for denne truede dyreart. I januar 2017 var vi i Malaga for at hente en ny avlshan, der genetisk passer til vores hunner i Jesperhus.

Levested: Madagaskar

Føde: Blade og frugt

Unger: 1-3 unger pr. år

Alder: 15-20 år

Størrelse: 100-120 cm. 

Vægt: 3,1-4,5 kg.

Liste: I

Ferie for børn i

Jesperhus

Hvis du leder efter et sandt ferieparadis for store og små, så book din næste ferie hos Jesperhus. Mange vellykkede sæsoner har klædt os på til at give børnefamilier en oplevelse, de sent glemmer.