Parkens blomster og natur

En smuk gåtur rundt i blomsterparken og den omkringliggende tur er en aktivitet for alle aldre!

Selvom Jesperhus nu er meget mere end en blomsterpark, sætter vi stadig en ære i at modtage dig med klare farver og dejlige dufte. I Jesperhus sætter tusindvis af blomster, stauder, kaktusser og sukkulenter deres markante præg på den 8 ha. store park. Find inspiration til din egen have eller nyd det smukke farvespil, lyden af rislende vand og duften af roser.

Blomsterparkens forskellige blomsterhaver

Blomsterparken har mange forskellige blomsterhaven fordelt over områderne i parken. Det giver en varierende oplevelse, når man kommer hele vejen rundt og oplever de smukke blomster og planter. 

Inspirationshaven

Langs Danmarks længste vandfald er inspirationshaven anlagt. Her kan du finde inspiration og idéer til din egen have.

I inspirationshaven kan du på oversigtskortene læse dig frem til, hvad de mange arter hedder. Alle planter i Inspirationshaven er stauder (dvs. flerårig planter). Skriv navnene på planterne ned og lad dig inspirere til din egen have.

Blomsterfigurer

I Parken finder du også figurer lavet af blomster, der pryder Parkens mange bede. Flere af figurerne er meter høje. Du kan endda finde mange af dyrefigurerne i levende live i Parkens zoo-afdeling. F.eks. sommerfuglen, ænderne og minsandten også varanen.

Eventyrhaven

I den nederste del af blomsterparken finder du "H.C. Andersens eventyrhave". Her støder du på de kendte eventyr - delvist lavet af blomster. Hele eventyrhaven er beplantet med stauder, og du kan sidde og nyde det hele fra det hyggelige Pandekagehus.

Rosenhaven

I den øverste del af blomsterparken, tæt ved udgangen, er der anlagt en rosenhave. I juli, august og september dufter haven af de smukt blomstrende roser.

De fantastiske skandinaviske roser står med de smukkeste blomster side om side med prominente danske arter som Victor Borge og Astrid Lindgren.

Orientalsk have

Den orientalske have har et helt specielt asiatisk præg. Her er minitempler og pergolaer med dekorative tage, hvorfra du kan nyde synet af de mange tusinde sukkulenter (husløg og echeveria).

Gå en tur på alle de små stier og nyd farvespillet og dekorationerne.

Orkidéer

Inde i Junglen er der anlagt et mindre orkideanlæg. Her er meget forskellige orkideer repræsenteret. Lad dig overraske af orkidéernes forskellighed og nyd farverne. Orkidéerne blomstrer typisk først på sæsonen.

Blomster13.jpg

Blomster i massevis

Du finder massevis af smukke blomster i blomsterparken

Parken er pakket ind i de flotteste blomster og de levende opsatser ændrer parkens karakter gennem året, så udtrykket forandre også den visuelle oplevelse gennem sæsonerne ligesom de udsprungne blomster varierer over tid.

Smukke blomster i parken

  • Blomster12_flaghoej.jpg
  • Blomster10.jpg
  • Blomster2.jpg
  • Blomster4.jpg
  • Blomster5.jpg
  • Blomster6.jpg

Parkens blomstringstidspunkter

Denne korte fortælling er om selve parkens blomstringstidspunkter. Dette kan også være med til at vægte, hvornår og evt. hvor mange gange I ønsker at besøge Jesperhus. 

Forsommer

Maj, når parken åbner, og første halvdel af juni Parkens træer og buske står med nye skud og blomster i friske farver, i sig selv et dejligt syn. Derudover er en stor del af parkens bede plantet til i flotte formationer med bl.a. stedmoderblomster, bellis og narcisser. Mens hovedvægten er lagt på de op mod 100.000 tulipaner, der står med deres forskellige former og er en farvesymfoni, uden lige... Parkens store staudeafdelinger, er i gang med at arrangere - og brede sig, høj som lav, krybende som dækkende med deres nye skud og dejlige farvesammensætninger. Her kan man med fordel få ideer til staudebedet i ens egen have. I maj måned vil parkens kreative medarbejdere og gartnere også være i gang med at plante resten af parken og vores store figurer til med sommerblomster, husløg og sukkulenter. Dette er i sig selv interessant at iagttage.

Højsommer

Midt juni og frem til september Efter parkens forvandling fra forårspragt først i juni og til den danske sommervarme træder til sidst i juni, vil man hen over højsommeren opleve den mest fantastiske farvepragt. Vi har plantet op mod en ½ million sommerblomster i et bredt sortiment inkl. et utal af sukkulenter i vores blomsterbede og blomsterfigurer. Alt dette i flotte sammensætninger og farvekombinationer, som vil variere fra år til år. Samtidig med sommerblomsternes vidunderlige farvepragt står vores to store staudeafdelinger - Eventyrhaven og Inspirationshaven - på sit højeste. med en fantastisk variation af skønhed og forunderlighed, kan man her virkelig få inspiration med sig hjem. Vores flotte rosenafdelinger vil nu stå på sit højeste. Vi har ca. 30-50 forskellige sorter af både danske og skandinaviske roser. Farveskalaen er bred og duften helt fantastisk.

Sensommer

September til medio oktober.
Sensommer har også sin charme i Jesperhus. Blomsterne giver stadig et flot farvespil og staudernes sensommerblomstring er i fuld gang. Husk også at se vores flotte roser, både skandinaviske og danske.

Vejrets indflydelse

Alle vores medarbejdere i Jesperhus Blomsterpark, bestræber sig hver år på at lave nye spændende tiltag, for at gøre det så interessant og spændende som muligt at besøge parken, men en ting vi er meget afhængige af, er at vejrguderne er os venligt stemt. Derfor kan de beskrevne blomstringstider være varierende.

Velkommen til en blomstrende og farverig oplevelse i Jesperhus

Dagsbesøg i blomsterparken

Indendørs oplevelser i blomsterparken

Oplevelser både inde og ude for store og små

Du finder mange andre indendørs oplevelser i blomsterparken. De kan opleves i hele sæsonen - også når den udendørs del af blomsterparken holder lukket. 

Oplev dyrene, planterne og stemningen i det store indendørs junglezoo - eller tag en tur i 4D-bio med piraterne, gå på opdagelse med Dino på junglestien.

Legeland

https://res.cloudinary.com/jesperhus/image/upload/f_auto/media-staging/deoh1axm/green-600.png

Dinos Junglesti

https://res.cloudinary.com/jesperhus/image/upload/f_auto/media-staging/j0nbscy0/6.png

Papegøjeshow

Junglezoo

Kom helt tæt på blomster, planter og dyrene i det indendørs Junglezoo

Læs mere
https://res.cloudinary.com/jesperhus/image/upload/f_auto/media-staging/yipl2dgw/piratshow_2023_13.jpg

Piratshow

(Betalingsaktivitet)

Mere om piratshow

Udendørs oplevelser i blomsterparken

Oplev de underholdende hugoshow, hvor Jungledyret Hugo, Jesper Ged, Rita, Dino, Delle Kaj, Dr. Træls og vennerne underholder på Hugoscenen centralt i blomsterparken. Du kan også møde blomsterpigerne og få en sang, når de går rundt i blomsterparken. Gå ikke glip af et piratshow, hvor Rødspætte, Romkugle og Admiral Fjæsing optræder på slap line. 

Hugoshow

https://res.cloudinary.com/jesperhus/image/upload/f_auto/media-staging/sujcpc4m/blue-600.png

Togtur i blomsterparken

https://res.cloudinary.com/jesperhus/image/upload/f_auto/media-staging/gudnkghz/blomster6.jpg

H.C. Andersen område

https://res.cloudinary.com/jesperhus/image/upload/f_auto/media-staging/vvsp13fj/4.jpg

Forlystelser

Piratland

https://res.cloudinary.com/jesperhus/image/upload/f_auto/media-staging/mswftqff/blomster1.jpg

Blomster

https://res.cloudinary.com/jesperhus/image/upload/f_auto/media-staging/tvpdpejf/orange-300.png

Blomsterpigerne

https://res.cloudinary.com/jesperhus/image/upload/f_auto/media-staging/5mroiiqr/7.jpg

Mød og kram

https://res.cloudinary.com/jesperhus/image/upload/f_auto/media-staging/tilbk020/10.jpg

Ansigtsmaling

(Betalingsaktivitet)

Aktivitetsplan

Find alle aktiviteter i din ferie. 

Vi har samlet alle aktiviteter i både blomsterpark og feriecenteret i aktivitetsplanen. Her kan der søges efter aktiviteter i en bestemt periode - for eksempel din næste ferie. Aktivitetsplanen opdateres løbende.

Aktivitetsplan
https://res.cloudinary.com/jesperhus/image/upload/f_auto/media-staging/ldmlm2cw/2.jpg

Naturen ved blomsterparken

Området omkring Jesperhus er kuperet og præget af en fascinerende blanding af løvskov, nåleskov, sø, fjord og bakket hede.

https://res.cloudinary.com/jesperhus/image/upload/f_auto/media-staging/ao5mjzdm/4.jpg

Legind sø og skov

Feriecenteret ligger langs med Legind sø og skov. Her er et veludbygget stisystem, der giver gode muligheder for gå og løbeture. I informationen på Feriecenteret finder du kort over stisystemerne i Legind Bjerge.

Flere dage med blomster?

- overnatning på feriecenteret

Når du holder en ferie i Jesperhus, så er der flere dage til at udforske både blomsterne, legelandet, junglen og de forskellige indendørs aktiviteter i blomsterparken - det er nemlig en del af din samlede feriepakke. Fyldt til randen med oplevelser, som du ikke finder noget andet sted!

Klar til ferie?

Oplev Jesperhus, hvor der er tid til at dykke ned i de mange børnevenlige oplevelser, der findes på både campingplads, feriecenter og i blomsterparken.

Børnevenlig ferie for hele familien

Nyd et ophold og bo i en af vores mange forskellige enheder, hvor du helt sikkert finder noget, der passer til dine ønsker.

Blomsterparkens åbningstider

Se de aktuelle åbningstider for blomsterparken.

Der er varierende åbningstider igennem sæsonen. I vintersæsonen er den udendørs del lukket, men feriegæster har adgang til alle de indendørs faciliteter.

Åbningstider
https://res.cloudinary.com/jesperhus/image/upload/f_auto/media-staging/2xmnytgw/blomster11_familie.jpg

Sæsonkort - kom igen og igen

Trækker blomsterne, beplantningen og de mange forlystelser rigtig meget, så er der mulighed for at besøge blomsterparken igen og igen med et sæsonkort.

Du sparer penge og får samtidigt en masse fordele hos alle vores samarbejdspartnere!

Mere om sæsonkort
Footer