Skip to the content

Parkens blomster og natur

En smuk gåtur rundt i blomsterparken og den omkringliggende tur er en aktivitet for alle aldre!

Selvom Jesperhus nu er meget mere end en blomsterpark, sætter vi stadig en ære i at modtage dig med klare farver og dejlige dufte. I Jesperhus sætter tusindvis af blomster, stauder, kaktusser og sukkulenter deres markante præg på den 8 ha. store park. Find inspiration til din egen have eller nyd det smukke farvespil, lyden af rislende vand og duften af roser.

 

Havens forskellige blomsterhaver

Langs Danmarks længste vandfald er inspirationshaven anlagt. Her kan du finde inspiration og idéer til din egen have.

I inspirationshaven kan du på oversigtskortene læse dig frem til, hvad de mange arter hedder. Alle planter i Inspirationshaven er stauder (dvs. flerårig planter). Skriv navnene på planterne ned og lad dig inspirere til din egen have.

I Parken finder du også figurer lavet af blomster, der pryder Parkens mange bede. Flere af figurerne er meter høje. Du kan endda finde mange af dyrefigurerne i levende live i Parkens zoo-afdeling. F.eks. sommerfuglen, ænderne og minsandten også varanen.

I den nederste del af blomsterparken finder du "H.C. Andersens eventyrhave". Her støder du på de kendte eventyr - delvist lavet af blomster. Hele eventyrhaven er beplantet med stauder, og du kan sidde og nyde det hele fra den hyggelige Café Klodshans.

I den øverste del af blomsterparken, tæt ved udgangen, er der anlagt en rosenhave. I juli, august og september dufter haven af de smukt blomstrende roser.

De fantastiske skandinaviske roser står med de smukkeste blomster side om side med prominente danske arter som Victor Borge og Astrid Lindgren.

Den orientalske have har et helt specielt asiatisk præg. Her er minitempler og pergolaer med dekorative tage, hvorfra du kan nyde synet af de mange tusinde sukkulenter (husløg og echeveria).

Gå en tur på alle de små stier og nyd farvespillet og dekorationerne.

Inde i Junglelandet er der anlagt et mindre orkideanlæg. Her er meget forskellige orkideer repræsenteret. Lad dig overraske af orkidéernes forskellighed og nyd farverne. Orkidéerne blomstrer typisk først på sæsonen.

Parkens blomstringstidspunkter

Denne korte fortælling er om selve parkens blomstringstidspunkter. Dette kan også være med til at vægte, hvornår og evt. hvor mange gange I ønsker at besøge Jesperhus. 

Forsommer

Maj, når parken åbner, og første halvdel af juni Parkens træer og buske står med nye skud og blomster i friske farver, i sig selv et dejligt syn. Derudover er en stor del af parkens bede plantet til i flotte formationer med bl.a. stedmoderblomster, bellis og narcisser. Mens hovedvægten er lagt på de op mod 100.000 tulipaner, der står med deres forskellige former og er en farvesymfoni, uden lige... Parkens store staudeafdelinger, er i gang med at arrangere - og brede sig, høj som lav, krybende som dækkende med deres nye skud og dejlige farvesammensætninger. Her kan man med fordel få ideer til staudebedet i ens egen have. I maj måned vil parkens kreative medarbejdere og gartnere også være i gang med at plante resten af parken og vores store figurer til med sommerblomster, husløg og sukkulenter. Dette er i sig selv interessant at iagttage.

Højsommer

Midt juni og frem til september Efter parkens forvandling fra forårspragt først i juni og til den danske sommervarme træder til sidst i juni, vil man hen over højsommeren opleve den mest fantastiske farvepragt. Vi har plantet op mod en ½ million sommerblomster i et bredt sortiment inkl. et utal af sukkulenter i vores blomsterbede og blomsterfigurer. Alt dette i flotte sammensætninger og farvekombinationer, som vil variere fra år til år. Samtidig med sommerblomsternes vidunderlige farvepragt står vores to store staudeafdelinger - Eventyrhaven og Inspirationshaven - på sit højeste. med en fantastisk variation af skønhed og forunderlighed, kan man her virkelig få inspiration med sig hjem. Vores flotte rosenafdelinger vil nu stå på sit højeste. Vi har ca. 30-50 forskellige sorter af både danske og skandinaviske roser. Farveskalaen er bred og duften helt fantastisk.

Sensommer

September til medio oktober.
Sensommer har også sin charme i Jesperhus. Blomsterne giver stadig et flot farvespil og staudernes sensommerblomstring er i fuld gang. Husk også at se vores flotte roser, både skandinaviske og danske.

Vejrets indflydelse

Alle vores medarbejdere i Jesperhus Blomsterpark, bestræber sig hver år på at lave nye spændende tiltag, for at gøre det så interessant og spændende som muligt at besøge parken, men en ting vi er meget afhængige af, er at vejrguderne er os venligt stemt. Derfor kan de beskrevne blomstringstider være varierende.

Velkommen til en blomstrende og farverig oplevelse i Jesperhus

Naturen

Området omkring Jesperhus er kuperet og præget af en fascinerende blanding af løvskov, nåleskov, sø, fjord og bakket hede.

Feriecenteret ligger langs med Legind sø og skov. Her er et veludbygget stisystem, der giver gode muligheder for gå og løbeture. I informationen på Feriecenteret finder du kort over stisystemerne i Legind Bjerge.

Gå aldrig glip af noget!

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få gode tilbud, spændende nyheder og arrangementer, direkte i din indbakke.
 

Sjov for alle

Hos Jesperhus har vi altid masser af aktiviteter for alle aldre og interesser. Se aktivitetsplanen og find noget der passer lige til jer.

Jesperhus

Legindvej 30
7900 Nykøbing Mors
Danmark
Tlf. 9670 1400

Ferie for børn i

Jesperhus

Hvis du leder efter et sandt ferieparadis for store og små, så book din næste ferie hos Jesperhus. Mange vellykkede sæsoner har klædt os på til at give børnefamilier en oplevelse, de sent glemmer.